S pesmijo polepšali praznične dni starejšim občanom

Vokalna skupina Mladinskega pevskega zbora Prve gimnazije Maribor je v torek, 20. decembra 2016, pripravila krajši nastop za stanovalce Doma Danice Vogrinec Maribor, enota Pobrežje. S petjem božičnih pesmi in druženjem s starejšimi občani spodbujamo pristne odnose med različnimi generacijami in razvijamo medgeneracijske vrednote. Poslušalci so bili nad mladimi pevci navdušeni.

Sanja Šabeder Jaušovec, prof.


Zbrali smo 371 knjig!

V ponedeljek, 19. decembra 2016, so naši dijaki za kratek čas postali Božičkovi pomočniki.

Otrokom Vrtca Jadvige Golež, enote Cesta zmage, so predali knjige, zbrane v dobrodelni akciji.

S skupnimi močmi nam je uspelo zbrati kar 371 knjig!

Vsem, ki ste jih darovali – dijakom, profesorjem in založbam – se iskreno zahvaljujemo

Ana Golnar, Nika Turk, Julija Kancler, Petar Mrdović, Tine Schwarz Uršič, Luka Plavec Bračko, Laura Vidovič, Neja Kramberger, Žan Vrbnjak, Kim Šunko, Žiga Stopinšek iz 3. F in Ališa Kasjak Gutman iz 3. D so ob tej priložnosti obiskali prav vse skupine omenjenega vrtca in otrokom prebrali pravljico, se z njimi poigrali, kaj lepega narisali, zapeli in malčkom ter sebi na ta način še polepšali prihajajoče praznične dni.

Vsem še enkrat iskrena hvala.

Mentorici Sanja Šabeder Jaušovec in Metka Kostanjevec


Akcija zbiranja pomoči za živali uspela!

Akcija zbiranja pomoči za zapuščene in brezdomne živali je več kot uspela. Še enkrat smo dokazali, da ima Prva veliko srce. Hrano in pripomočke smo izročili Društvo za dobrobit živali AniMa ter Zavetišču za živali Maribor.

Zahvala dijakom in zaposlenim Prve gimnazije Maribor

Ksenija Bračič Bračko, univ. dipl. inž.