Naši odbojkarji spet v finalu srednješolskega prvenstva!

Odbojkarska ekipa dijakov Prve gimnazije je uspešno igrala tudi na polfinalnem turnirju državnega prvenstva srednjih šol v ponedeljek, 30. 1., in se tako še tretje leto zapored uvrstila na finalni turnir, na katerem bodo igrale štiri najboljše srednješolske ekipe Slovenije. Za Prvo so igrali: Andrej Ledinek, Uroš Planinšič, Nejc Miklošič, Marsel Škorjanec, Tine Šuster, Tit Kovačič, Jaro Vezjak in Peter Vezjak.
Vzdušje v ekipi je odlično in dijaki so odločeni ponoviti lanskoletni uspeh, ko so bili državni prvaki.


Jan Golob – državni prvak v badmintonu


Medobčinsko tekmovanje v badmintonu

Na medobčinskemu tekmovanju v badmintonu se je pet naših dijakov uvrstilo na državno tekmovanje. To so Jan Golob, ki je osvojil  1. mesto, Klea Jejčič Kremžar,  ki je osvojila 3.mesto ter Lea Križman, Urška Legvat in Anja Koman, ki so se uvrstile od 4. pa do 8. mesta.


Uvrstitev na polfinalni odbojkarski turnir

Dijaki Prve gimnazije so se se tretje leto zapored uvrstili na polfinalni odbojkarski turnir srednjih šol Slovenije. Na četrfinalnem turnirju v Celju so najprej premagali ekipo celjske gimnazije Lava z 2:0, nato pa še ekipo Srednješolskega centra Velenje z 2:1.

Za ekipo Prve gimnazije so igrali: Andrej Ledinek, Uroš Planinšič, Nejc Miklosič, Marsel Škorjanec, Tine Šuster, Tit Kovačič, Peter Vezjak in Jaro Vezjak.

Naši rokometaši področni prvaki

Naši dijaki Žan Petek, Nino Kovačič, Jurij Topalovič, Naj Vujinič, Justin Rajšp, Nejc Planinšek, Jure Zavratnik, Vid Vajnhandl, Anže Mlakar, Luka Polše in Tit Kovačič so postali področni prvaki v rokometu, Nejc Planinšek pa tudi igralec turnirja.


Naše rokometašice področne prvakinje

V torek, 22. 11. 2016, je na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška potekalo  področno prvenstvo v rokometu za dijakinje. Naše dijakinje so premagale vse nasprotnice in osvojile naslov področnih  prvakinj. Za ekipo Prve gimnazije so igrale: Metka Marčič, Sara Žunič, Kaja Trifkovič, Sara Petrovič, Lana Cigan, Tinkara Senegačnik, Sabina Brezner, Sara Pesek, Maša Čačić in Eva Janžekovič.
Mladi ekipi želimo še veliko uspehov!
[/vc_column_text] [/vc_column][/vc_row]