Področno tekmovanje v atletiki

Na področnem tekmovanju v atletiki smo dosegli naslednje rezultate:

Rene Prosen 1. mesto v teku na 400 m,
Tim Kmetec  1. mesto v teku na 1000 m,
Aljaž Majcenovič 2. mesto v skoku v daljino,
štafeta  4 x 100 m fantje  2. mesto,
Jakob Ules 3. mesto v teku na 100 m,
Aleksander Cvikl 4.mesto v suvanju krogle,
Laura Stauber 4. mesto v teku na 1000 m,
Vid Vajnhandl 5. mesto v skoku v daljino  in
Iva Lorenčič 5. mesto v teku na 1000 m.

Področno tekmovanje v alpskem smučanju

V torek, 6.2.2018, je bilo na Mariborskem Pohorju  področno tekmovanje v alpskem smučanju. Naši dijaki in dijakinje so ekipno dosegli 2.mesto. Med posamezniki sta postala področna prvaka Kaja Žvan in Jure Šuster. Kiara Haas je osvojila 1.mesto med kategoriziranimi smučarji.


Dijakinje v polfinalu DP SŠ v rokometu

Tudi dijakinje Prve gimnazije so si z odlično igro priborile uvrstitev v polfinale državnega prvenstva SŠ v rokometu. Četrt finalni turnir je bil odigran na Ptuju, v organizaciji Gimnazije Ptuj. Naše rokometašice so najprej premagale Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota, nato pa še Gimnazijo Slovenj Gradec. V polfinale je napredovala Prva gimnazija Maribor in Gimnazija Ptuj.
Za Prvo gimnazijo so igrale: Metka Marčič, Sara Žunič, Kaja Trifkovič, Lana Cigan, Sara Petrovič, Tinkara Senegačnik Jakovec, Nika Dobnik in Nina Topalovič.


Dijaki v polfinalu DP SŠ v rokometu

Dijaki Prve gimnazije so se nepričakovano, a povsem zasluženo, uvrstili v polfinale državnega prvenstva SŠ v rokometu. Četrfinalni turnir je bil odigran Ormožu, kjer so bili domačini (gimnazija Ormož) favoriti, a jih je ekipa Prve gimnazije v napeti končnici premagala z golom razlike. Na drugi tekmi pa je bila naša ekipa boljša od ekipe Ekonomske šole Murska Sobota. To je prvo polfinale moške rokometne ekipe v samostojni Sloveniji.

Za ekipo Prve gimnazije so igrali:

Jurij Topalovič
Nino Kaučič
Naj Kukovec
Tit Kovačič
Rok Pivec
Nejc Planinšek
Justin Rajšp
Luka Polše
Jaka Čepe
Martin Porekar


Občinsko tekmovanje v badmintonu

Sodelovali smo na občinskem tekmovanju v badmintonu. Na državno tekmovanje so se uvrstili dijaki:

  1. Kleja Jenčič Kremžar (2. mesto )
  2. Anja Koman  ( 3. mesto )
  3. Lea Križman  (5.mesto )
  4. Arne Šoštarič  (5.mesto )


Dijakinje v četrtfinalu državnega prvenstva v odbojki

Dijakinje naše šole so se po dveh kolih predtekmovanja uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva v odbojki, kjer se bodo v svoji skupini in za morebitni preboj v polfinale pomerile z ekipama Gimnazije Murska Sobota in Srednjo zdravstveno šolo iz Celja.
Ekipo šole sestavljajo:
Nuša Trlep, kapetanka ekipe,
Ines Ramšak,
Maruša Glinšek,
Eva Kajbič,
Urška Kolar,
Inja Ferlež,
Kaja Harc,
Tinkara Kovačič,
Lara Ivančič,
Blažka Petelinšek,
Ajda Weingerl,
Teja Skaza,
Maša Markovič.

Odbojkarji Prve gimnazije v četrtfinalu

Odbojkarska ekipa Prve gimnazije se je še četrtič zapored uvrstila na četrtfinalni odbojkarski turnir SŠ Slovenije. Potem, ko je ekipa Prve gimnazije uspešno nastopila na dveh kvalifikacijskih turnirjih, se je tako ob Drugi in Tretji gimnaziji uvrstila na četrtfinalni turnir, ki bo predvidoma decembra v Celju.
Za ekipo Prve gimnazije so nastopili:
Marsel Škorjanec (kap), Tine Šuster, Tit Kovačič, Jaro in Peter Vezjak, Rok Pivec, Jan Gradišnik, Nejc Planinšek, Rok Pivec in David Jerkovič.

Dijakinje in dijaki področni prvaki v rokometu

V sredo, 22.11. in v četrtek, 23.11., je na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška potekalo področno srednješolsko prvenstvo v rokometu za dijake in dijakinje.

Dijaki in dijakinje naše šole so osvojili prvo mesto in postali področni prvaki.

Ekipo rokometašic Prve gimnazije so sestavljale dijakinje: Metka Marčič, Kaja Trifkovič, Lana Cigan, Sara Petrovič, Sara Žunič, Tinkara Senegačnik Jakovac, Maša Ćaćić, Nina Topalovič in Nika Dobnik.

Dijakinja Lana Cigan je bila izbrana za najkoristnejšo igralko turnirja.

Ekipa rokometašev Prve gimnazije so sestavljali dijaki: Nejc Planinšek, Jurij Topalovič, Justin Rajšp, Nino Kaučič, Tit Kovačič, Tine Šuster, Jure Šuster, Naj Kukovec Vujenič, Martin Podrekar, Jaka Čepe, Rok Pivec.