Peter Vezjak državni prvak v judu

Peter Vezjak, dijak 2.E, je postal državni prvak v judu v konkurenci kadetov. Tekmovanje je bilo organizirano 27. in 28. 1. 2018 v Kranju. Z bratom Jarom, ki je prav tako judoist, a zaradi bolezni ni tekmoval, sta tudi odlična odbojkarja naše šolske ekipe.

Čestitamo!


Gregor Pörš državni prvak v sabljanju

Naš dijak Gregor Pörš iz 3.c je na državnem prvenstvu v sabljanju v kategoriji mladinci osvojil odlično prvo mesto.

Čestitamo!

Miha Velički zmagovalec mednarodnega teniškega turnirja v dvojicah

Dijak Miha Velički, 3.E, je s klubskim soigralcem osvojil turnir dvojic na ITF Juniors turnirju v Oberpullendorfu v Avstriji (http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100041172).
Iskrene čestitke!


Matic Podlipnik zmagovalec mednarodnega teniškega turnirja v dvojicah

V Domžalah je potekal mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga v tenisu. Matic Podlipnik, 3.f je s klubskim soigralcem osvojil turnir v dvojicah. Uspeh je dopolnil Miha Velički, 3.e s polfinalnim nastopom, prav tako v dvojicah.
Iskrene čestitke in še veliko teniških zmag!


Naše baletke na Svečanem baletnem večeru

26.4. se je v SNG Maribor odvil Svečani baletni večer ob 40-letnici ustanovitve baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Na dogodku so zaplesale tudi naše baletke, Nina Kramberger, Tinka Kovačič in Tinkara Primec iz 2.E in nas očarale s svojim baletnim znanjem in eleganco.


Sara in Nika uspešni na DP v twirlingu

Naši dijakinji Sara Pristovnik iz 2.a in Nika Fajs iz 1.b sta bili na 21. državnem prvenstvu v twirlingu v različnih disciplinah trikrat zlati (Sara v kategorijah freestyle junior/senior international in freestyle pari nivo 3 in senior team nivo 3, Nika pa solo in freestyle posamezno  nivo 2 in senior team nivo 3), hkrati pa sta obe prejeli priznanje ŠPORTNIK LETA 2016 Twirling zveze Slovenije za uspehe dosežene v lanski tekmovalni sezoni.


Uspeh naše odbojkarice Nuše Trlep

Mlade slovenske odbojkarice, katerih članica je tudi naša dijakinja Nuša Trlep iz 2.e, so se z zmago na zadnji tekmi evropskega prvenstva na Nizozemskem uvrstile na letošnje svetovno prvenstvo v Argentini in na olimpijske igre mladih.


Laura Stauber zmagovalka Ljubljanskega maratona na 10 km

V Ljubljani je potekal 21. Ljubljanski maraton z rekordno udeležbo tekačev. Na najkrajši razdalji na 10 km je v ženski konkurenci prepričljivo zmagala naša dijakinja 2.f Laura Stauber s časom 37:14.
Iskrene čestitke!


Dober začetek sezone za mlade plavalce

V Kranju je bilo 8. 10. 2016 izvedeno uvodno tekmovanju sezone, v katerem je sodelovalo 24 klubov iz devetih držav. V močni konkurenci so v svojih starostnih skupinah osvojili odličja tudi trije naši dijaki, člani plavalnega kluba Branik Maribor:

Tadej Gusel 2.c,
Filip Lesjak 3.e in
Tadej Tošovič 1.e.

Iskrene čestitke!


Laura Stauber državna prvakinja

laura_slovenj_gradecV Slovenj Gradcu je 2.10. 2016 potekal Tek miru ob dnevu OZN, v sklopu katerega je organizator izpeljal tudi prvenstvo Slovenije v cestnem teku na 10 km. V članski konkurenci je nastopila  Laura Stauber, dijakinja 2.f. Laura je 10 km progo pretekla v času 37,30 min in osvojila prvi članski naslov državne prvakinje.
Iskrene čestitke Lauri in še veliko pretečenih kilometrov!

 Sara Pristovnik uspešna na EP v twirlingu 2016

Naša dijakinja Sara Pristovnik je na Evropskem pokalu v twirlingu, ki je potekal 1., 2. in 3. julija v Slovenski Bistrici, dosegla velik uspeh – dve zlati medalji v kategorijah “junior par” in “junior team” ter srebrno medaljo v kategoriji “junior freestyle” in bronasto v kategoriji “senoir team”.

Čestitamo!

IMG_20160703_1642441


Državno prvenstvo v tenisu

V Mariboru je na igriščih ŽTK potekalo državno prvenstvo v tenisu za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih je slavil dijak 1.f Matic Podlipnik. V konkurenci dvojic je postal državni prvak Miha Velički iz 1.e.
Iskrene čestitke!


Uspeh dijakinje Sare Pristovnik na DP v twirlingu

Naša dijakinja Sara Pristovnik iz 1.a je bila na 20. državnem prvenstvu v twirlingu, ki je potekalo 23. in 24. aprila v Rogaški Slatini, razglašena za naj športnico v twirlingu za leto 2015. Prav tako si je na tekmah v različnih kategorijah priborila dve zlati in srebrno medaljo.

IMG_20160424_165825


Tamara Kraljić bronasta v Lignanu

V soboto in nedeljo, 9. in 10. aprila 2016, je v Lignanu v Italiji potekal Evropski pokal za mladinke in mladince v judu. Dijakinja 4.E Tamara Kraljić je v kategoriji do 78 kg zasedla tretje mesto in s tem potrdila normo za evropsko in svetovno prvenstvo za mladinke. Tamara je v prvi borbi premagala Španko Patricio Rodriguez Gonzalez in se uvrstila v polfinale , kjer je izgubila proti Francozinji Morgane Duchene ter nato v repesažu premagala Brazilko Gabrielo Paliano in zasluženo prejela bronasto medaljo.

l_13479_1


Izjemen rezultat Mihe Veličkega v tenisu

Miha Velički, dijak 1.E in Borut Šraj sta zmagovalca turnirja Tennis Europe do 16 let v dvojicah, ki je potekal prejšnji teden v Novem Sadu. V finalu sta premagala romunsko-ukrajinsko dvojico Dica/Malakhov z rezultatom 63 57 10-8.

Miha Velički je dosegel velik uspeh tudi v Sloveniji. Na novi jakostni lestvici TZS do 16 let se je prebil na 1. mesto.


Desiree Ajlec na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju

Od 25. 2. – 5. 3. 2016 poteka mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v olimpijskem Sočiju. Slovenske barve bo zastopala ekipa osmih tekmovalcev, med njim se bo za odličja borila tudi naša dijakinja Desiree Ajlec.


Maša Simonič – evropska viceprvakinja

Maša Simonič, članica KK Maribor in dijakinja 3.e, je nova mladinska viceprvakinja Evrope v karate katah. To je doslej najvišje slovensko priznanje v tej kategoriji. Srebrno medaljo je prejela na evropskem prenstvu na Cipru (5. – 7. 2. 2016).


Izjemen rezultat Matica Podlipnika v tenisu

V Mariboru je od 4. 1. do 8. 1. 2016 potekalo dvoransko državno prvenstvo v tenisu, kjer je naš dijak Matic Podlipnik (1.f) dosegel prvo mesto v kategoriji do 16 let in s tem osvojil naslov državnega prvaka.
image