Dvakrat zlato za Vida Palčarja na Temsigu

Dijaka drugega letnika, Vid Palčar in Matevž Vaupotič, sta se udeležila državnega tekmovanja mladih glasbenikov – Temsig. Tekmovala sta v kategoriji violina, Vid pa tudi v kategoriji solfeggio. V obeh kategorijah je Vid Palčar prejel izjemnih 95 točk od 100, kar mu je prineslo dvakratno zlato.


Srebro Martina Javornika in Petra Markolija na Temsigu

Kitarista Martin Javornik in Peter Markoli sta si na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG priigrala srebrno plaketo, Martin Javornik s 94,40 točkami in Peter Markoli z 92,20 točkami od 100.

Iskrene čestitke!


Peter Vezjak državni prvak v judu

Peter Vezjak, dijak 2.E, je postal državni prvak v judu v konkurenci kadetov. Tekmovanje je bilo organizirano 27. in 28. 1. 2018 v Kranju. Z bratom Jarom, ki je prav tako judoist, a zaradi bolezni ni tekmoval, sta tudi odlična odbojkarja naše šolske ekipe.

Čestitamo!


Gregor Pörš državni prvak v sabljanju

Naš dijak Gregor Pörš iz 3.c je na državnem prvenstvu v sabljanju v kategoriji mladinci osvojil odlično prvo mesto.

Čestitamo!

Miha Velički zmagovalec mednarodnega teniškega turnirja v dvojicah

Dijak Miha Velički, 3.E, je s klubskim soigralcem osvojil turnir dvojic na ITF Juniors turnirju v Oberpullendorfu v Avstriji (http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100041172).
Iskrene čestitke!


Matic Podlipnik zmagovalec mednarodnega teniškega turnirja v dvojicah

V Domžalah je potekal mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga v tenisu. Matic Podlipnik, 3.f je s klubskim soigralcem osvojil turnir v dvojicah. Uspeh je dopolnil Miha Velički, 3.e s polfinalnim nastopom, prav tako v dvojicah.
Iskrene čestitke in še veliko teniških zmag!


Naše baletke na Svečanem baletnem večeru

26.4. se je v SNG Maribor odvil Svečani baletni večer ob 40-letnici ustanovitve baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Na dogodku so zaplesale tudi naše baletke, Nina Kramberger, Tinka Kovačič in Tinkara Primec iz 2.E in nas očarale s svojim baletnim znanjem in eleganco.


Sara in Nika uspešni na DP v twirlingu

Naši dijakinji Sara Pristovnik iz 2.a in Nika Fajs iz 1.b sta bili na 21. državnem prvenstvu v twirlingu v različnih disciplinah trikrat zlati (Sara v kategorijah freestyle junior/senior international in freestyle pari nivo 3 in senior team nivo 3, Nika pa solo in freestyle posamezno  nivo 2 in senior team nivo 3), hkrati pa sta obe prejeli priznanje ŠPORTNIK LETA 2016 Twirling zveze Slovenije za uspehe dosežene v lanski tekmovalni sezoni.


Uspeh naše odbojkarice Nuše Trlep

Mlade slovenske odbojkarice, katerih članica je tudi naša dijakinja Nuša Trlep iz 2.e, so se z zmago na zadnji tekmi evropskega prvenstva na Nizozemskem uvrstile na letošnje svetovno prvenstvo v Argentini in na olimpijske igre mladih.


Laura Stauber zmagovalka Ljubljanskega maratona na 10 km

V Ljubljani je potekal 21. Ljubljanski maraton z rekordno udeležbo tekačev. Na najkrajši razdalji na 10 km je v ženski konkurenci prepričljivo zmagala naša dijakinja 2.f Laura Stauber s časom 37:14.
Iskrene čestitke!


Dober začetek sezone za mlade plavalce

V Kranju je bilo 8. 10. 2016 izvedeno uvodno tekmovanju sezone, v katerem je sodelovalo 24 klubov iz devetih držav. V močni konkurenci so v svojih starostnih skupinah osvojili odličja tudi trije naši dijaki, člani plavalnega kluba Branik Maribor:

Tadej Gusel 2.c,
Filip Lesjak 3.e in
Tadej Tošovič 1.e.

Iskrene čestitke!


Laura Stauber državna prvakinja

laura_slovenj_gradecV Slovenj Gradcu je 2.10. 2016 potekal Tek miru ob dnevu OZN, v sklopu katerega je organizator izpeljal tudi prvenstvo Slovenije v cestnem teku na 10 km. V članski konkurenci je nastopila  Laura Stauber, dijakinja 2.f. Laura je 10 km progo pretekla v času 37,30 min in osvojila prvi članski naslov državne prvakinje.
Iskrene čestitke Lauri in še veliko pretečenih kilometrov!

 Sara Pristovnik uspešna na EP v twirlingu 2016

Naša dijakinja Sara Pristovnik je na Evropskem pokalu v twirlingu, ki je potekal 1., 2. in 3. julija v Slovenski Bistrici, dosegla velik uspeh – dve zlati medalji v kategorijah “junior par” in “junior team” ter srebrno medaljo v kategoriji “junior freestyle” in bronasto v kategoriji “senoir team”.

Čestitamo!

IMG_20160703_1642441


Državno prvenstvo v tenisu

V Mariboru je na igriščih ŽTK potekalo državno prvenstvo v tenisu za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih je slavil dijak 1.f Matic Podlipnik. V konkurenci dvojic je postal državni prvak Miha Velički iz 1.e.
Iskrene čestitke!


Uspeh dijakinje Sare Pristovnik na DP v twirlingu

Naša dijakinja Sara Pristovnik iz 1.a je bila na 20. državnem prvenstvu v twirlingu, ki je potekalo 23. in 24. aprila v Rogaški Slatini, razglašena za naj športnico v twirlingu za leto 2015. Prav tako si je na tekmah v različnih kategorijah priborila dve zlati in srebrno medaljo.

IMG_20160424_165825


Tamara Kraljić bronasta v Lignanu

V soboto in nedeljo, 9. in 10. aprila 2016, je v Lignanu v Italiji potekal Evropski pokal za mladinke in mladince v judu. Dijakinja 4.E Tamara Kraljić je v kategoriji do 78 kg zasedla tretje mesto in s tem potrdila normo za evropsko in svetovno prvenstvo za mladinke. Tamara je v prvi borbi premagala Španko Patricio Rodriguez Gonzalez in se uvrstila v polfinale , kjer je izgubila proti Francozinji Morgane Duchene ter nato v repesažu premagala Brazilko Gabrielo Paliano in zasluženo prejela bronasto medaljo.

l_13479_1


Izjemen rezultat Mihe Veličkega v tenisu

Miha Velički, dijak 1.E in Borut Šraj sta zmagovalca turnirja Tennis Europe do 16 let v dvojicah, ki je potekal prejšnji teden v Novem Sadu. V finalu sta premagala romunsko-ukrajinsko dvojico Dica/Malakhov z rezultatom 63 57 10-8.

Miha Velički je dosegel velik uspeh tudi v Sloveniji. Na novi jakostni lestvici TZS do 16 let se je prebil na 1. mesto.


Desiree Ajlec na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju

Od 25. 2. – 5. 3. 2016 poteka mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v olimpijskem Sočiju. Slovenske barve bo zastopala ekipa osmih tekmovalcev, med njim se bo za odličja borila tudi naša dijakinja Desiree Ajlec.


Maša Simonič – evropska viceprvakinja

Maša Simonič, članica KK Maribor in dijakinja 3.e, je nova mladinska viceprvakinja Evrope v karate katah. To je doslej najvišje slovensko priznanje v tej kategoriji. Srebrno medaljo je prejela na evropskem prenstvu na Cipru (5. – 7. 2. 2016).


Izjemen rezultat Matica Podlipnika v tenisu

V Mariboru je od 4. 1. do 8. 1. 2016 potekalo dvoransko državno prvenstvo v tenisu, kjer je naš dijak Matic Podlipnik (1.f) dosegel prvo mesto v kategoriji do 16 let in s tem osvojil naslov državnega prvaka.
image