Izvrstni dosežek pevskega zbora Prve gimnazije Maribor

Na tekmovanju Young Bohemia v Pragi so naši pevci z zborovodkinjama v močni konkurenci dosegli izvrsten dosežek. Tekmovali so v dveh kategorijah in v kategoriji Mešani pevski zbori dosegli srebro, v kategoriji Spiritual, jazz, gospel, pop pa zlato. Trud in čas namenjen pevskim vajam se je s tem odličnim rezultatom obrestoval.


Božični koncert 2016

Božični koncert MPZ Prve gimnazije Maribor

V torek, 22. 12. 2015, in sredo, 23. 12. 2015, so člani Mladinskega pevskega zbora, Moške vokalne skupine ter dekliška zasedba zbora Prve gimnazije izvedli tri božične koncerte v Unionski dvorani. Predstavili so se tudi vokalni in instrumentalni solisti naše šole. Bilo je v užitek nastopati pred trikrat polno Unionsko dvorano. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas prišli poslušat in nam pomagali ustvariti čarobno vzdušje prazničnega decembra.
Polona Meke Ožinger, prof.
image

Božični koncert, 22.12.2015, avtor fotografij Boštjan Lah

Božični koncert, 22.12.2015, II. del


MPZ na festivalu Canta al mar v Španiji, oktober 2016

Tretji teden oktobra se nas je 52 članic in članov Mladinskega pevskega zbora s 4 profesorji odpravilo na festival Canta al mar v Calello, Španijo. Na poti smo se za en dan ustavili še v prelepem mestu Nîmes v Franciji, kjer smo si ogledali starorimski tempelj in areno. V Calelli smo kot vodilni zbor otvorili festival in nato skupaj z ostalimi zbori iz 32 držav zapeli himno festivala. Naslednji dan nas je čakalo tekmovanje, popoldne pa še prijateljski koncert na enem izmed trgov. V petek smo se odpravili na čudovit izlet v Barcelono, zvečer pa smo kot nastopajoči ter kot poslušalci uživali na koncertu Pop & Sound. V soboto smo končno izvedeli težko pričakovane rezultate tekmovanja: tako v dekliški kot v mešani kategoriji smo dosegli srebrno diplomo, v mešani kategoriji pa smo dosegli tudi največ točk. Zelo veseli svojih rezultatov smo dan končali s petjem na trgu ter s pojedino s paello in sangrio ter se v ponedeljek zjutraj izmučeni, a zadovoljni vrnili v Slovenijo. Ta nepozabna izkušnja mi bo ostala v res lepem spominu.

Pia Krampl, 2. B

Udeležbo na mednarodnem zborovskem festivalu Canta al mar 2015 v Calelli in Barceloni so pevcem Prve gimnazije Maribor omogočili: Zavarovalnica Maribor d. d., AJM Okna- Vrata-Senčila d. o. o., Gorenje Surovina d. o. o. in JP Energetika Maribor d. o. o.

Gostovanje MPZ v Španiji