Štajerska IMPRO tekma

Če ste bili 13. 4. 2018 (petek trinajsti, srhljivo!) po osemnajsti uri na Prvem odru, ste preživeli z improvizacijami obarvano pozno popoldne v družbi Skorburetov Celjskih, Rudolfovih majstrov in Malega poka. Medtem ko smo se majstri in Skorbureti, ki gojimo celjsko-mariborsko prijateljstvo, srečali drugič po marčevski tekmi ŠILE, so improvizatorji Malega poka iz Kulturnega društva Pekre-Limbuš nastopili prvič, predhodno pa smo se že družili na skupni vaji med zimskimi počitnicami. Vsi smo se noro zabavali ob stolih, policijski preiskavi, pisalnem stroju in drugih disciplinah, tako da nam smeha in domislic ni zmanjkalo. Da so lahko tri štajerske ekipe na prijateljski tekmi združile moči, se moramo zahvaliti Bandi Ferdamani, ki nam je to omogočila, hvala pa tudi publiki, ki se je zbrala v tako velikem številu in nas obdarila s super predlogi. Majstri se iskreno zahvaljujemo še Malemu poku in Skorburetom Celjskim za nepozabno tekmo, naši šoli pa tudi za pogostitev s pico, sokovi in vodo po dogodku.
Seveda se veselimo našega naslednjega srečanja, ki se že bliskovito približuje. Rudolfovi majstri bomo že tradicionalno nastopili v sklopu Primafesta v torek, 24. 4. 2018, ob 18.00 na Prvem odru. V sredo, 25. 4. 2018, ob 17.00 pa bomo v sklopu prireditve 21. Slovenski dnevi knjige v Mariboru na Grajskem trgu ponovno improvizirali skupaj z Malim pokom. Se vidimo!
Nika Matanovič, 3. B


Kólo ŠILE na prvem odru

V petek, 12. 1. smo na Prvem odru gostili dve redni tekmi ŠILE. V prvi je skupina Biotehniškega izobraževalnega centra LJ premagala Gimnazijo Ledina, v drugi pa smo po ocenah sodnikov Rudolfovi majstri predali zmago ljubljansekmu Pionirskemu domu. Naslednji nastopi nas čakajo v dnevih odprtih vrat in informativnih dnevih, prijateljskih gostovanjih in na ligaških tekmah v marcu.

Gremo dalje do zlate medalje. In četudi medalje ne bo, je pomembno, da smo ustvarjalni in da se imamo lepo.