Še vedno vozim – vendar ne hodim

v Obvestila
V sklopu projekta Mestne občine Maribor (Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) in Zavoda Vozim, s katerim ozaveščajo dijake 3. letnikov srednjih šol o prometni varnosti, nas je v sredo, 13. 9., obiskala gospa Barbara, članica Zavoda Vozim in poškodovanka v prometni nesreči v starosti 19 let, zaradi česar je paraplegik. Nesreča se je zgodila zaradi mnogo prehitre vožnje v zimskih razmerah. Edina v avtu ni bila pripeta, ostali potniki so brez posledic.
Predstavila je osebno zgodbo o nesreči, dolgem zdravljenju in usposabljanju ter problemih ljudi v invalidskih vozičkih, za katere je dodala, da je slednje zanjo manjši problem kot številne druge težave, ki jih povzroča paraplegija in nezmožnost gibanja spodnjega dela telesa. Kljub temu je zelo pozitivno naravnana, zaradi nesreče se je prekvalificirala in diplomirala ter ima družino. Živi zelo aktivno, uživa v potapljanju in smučanju.
Poudarila je pomen varne vožnje in upoštevanja cestnoprometnih predpisov, ki jih mladi in neizkušeni  vozniki prevečkrat kršijo. Dodatna nevarnost je uporaba telefonov in druge tehnologije med vožnjo. Torej: vozite pametno!