Zaključna slovesnost Šole ambasadorke EP 2017/18, 15. 6. 2018

15. 6. 2018 je bila v Ljubljani zaključna slovesnost Šole ambasadorke EP 2017/18, v organizaciji Informacijske pisarne EP v Sloveniji, in podelitev plakete ter priznanj sodelujočim šolam, mentorjem in dijakom. Prva gimnaziji Maribor je prejela plaketo, 17 dijakinj in dijakov ambasadorjev pa priznanje za sodelovanje.
Nosilec projekta in organizator dogodka – Informacijska pisarna EP V Sloveniji je javno čestitala našemu maturantu Petarju Mrdoviću za zmago na evropskem natečaju.
Petar Mrdović je zmagal na evropskem natečaju z videom Kaj pa tebi pomeni EU in si tako priboril sprejem pri predsedniku EP A. Tajaniju ter udeležbo na SOTEU – zasedanju EP v Strasbourgu, na katerem predsednik EK J. C. Juncker poroča o delu Komisije.
Čestitamo nagrajencu in vsem sodelujočim.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     V imenu šole Blanka Pokeršnik, prof.